Mistä olemme kotoisin

Kodin perustaminen lähti pitkäaikaisesta unelmasta tehdä vanhustyötä arvojemme mukaisesti, ja mahdollistaa muistisairaalle lähimmäiselle arvokas vanhuus.

Laadukas hoiva ja huolenpito on meille sydämenasia.

Yrittäjillä on yhteensä yli 50 vuoden vankka kokemus vanhustyöstä, kuntoutustyöstä, etenkin palveluasumisen saralta, sekä yrittäjäkokemusta useammalta vuodelta.

Marjo Mäyrä ja Jari Ahola

Historia

”Valmistuttuani perushoitajaksi vuonna -93, ja sairaanhoitajaksi -96, oli selvää, että kutsumukseni on vanhustyössä.

Alkuvuodesta -97 olimme suunnitelmien mukaisesti kurssikaverini kanssa perustamassa yhtä Oulun seudun ensimmäisistä palvelukodeista Kempeleeseen.

Meidät molemmat kuitenkin tempaistiin heti palkkatyöhön, ja perhe-elämän myötä yritysidea jäi toteutumatta.

Hoivakohu

22 vuotta myöhemmin, tammikuussa 2019 syntyi valtakunnallinen kohu, kun epäkohdat terveysjättien hoivakotien toiminnoissa tulivat yleiseen tietoon.

Tuli tunne, että nyt viimeistään on aika ja velvollisuuskin toimia; perustaa osakeyhtiö ja aloittaa pienyrittäjyyden uusi tuleminen. Vanhustenhoidossa kun ei kerta kaikkiaan ole sijaa maksimaaliselle voitontavoittelulle.

Olimmehan puolisoni ja kollegani Niinan kanssa jo yli kymmenen vuoden ajan huolestuneina seuranneet, kuinka isot pörssiyhtiöt valtasivat hoivamarkkinat bisneksen tekoon, ja ostivat pienet toimijat pois, yksi toisensa jälkeen.

Pyysimme mukaan ystävämme Marjon, jonka kanssa hoivakotisuunnitelmista oli ollut jo aiemmin puhetta, ja joka myös on toiminut pitkään vanhustyössä fysio- ja toimintaterapeuttina sekä mm. Vanhustyön keskusliiton ystäväpiiri -kouluttajana yli 10 vuoden ajan.

Kotoisin Oy perustettiin kolmen osakkaan voimin 27.5.2019.

Keskustelimme hankkeestamme Oulun kaupungin vanhustyön johdon kanssa, sekä kävimme esittäytymässä Kempeleen vanhustyön johdolle, ja kysymässä mielipidettä hankkeeseemme.

Saimme hyvän vastaanoton, ja meidät toivotettiin tervetulleeksi markkinoille.

Ympyrä sulkeutuu

Sopiva tontti löytyi Linnakankaalta. Linnakangas kuuluu Kempeleen kuntaan, ja sijaitsee n. 10 km:n päässä Oulun keskustasta.

Kempeleen kunnan kaavoitus- ja yrityspalveluissa asiointi sujui varsin mallikkaasti. Kaiken kaikkiaan Kempeleen kunnan virkanaisten kanssa asioinnista jäi hyvä ja kotoisa fiilis.

Kesä ja syksy 2019 meni moninaisen suunnittelutyön merkeissä yhdessä rakentajan kanssa.

Suuri suru

24.10.19 meitä ja yritystämme kohtasi suuri suru. Puolisoni ja yhtiökumppanimme Niina kuoli yllättäen.

Aika pian Niinan kuoleman jälkeen sovimme Marjon kanssa jatkavamme yrityksen toimintaa. Yhteiset suunnitelmamme ja unelmamme Niinan kanssa olivat jo niin pitkälle valmiita, että jatkamispäätös oli helppo tehdä, Niina kulkee rinnallamme.

Hautajaisten järjestäminen, yhtiöjärjestyksen muuttaminen jne. veivät paljon aikaa ja voimavaroja.

Tänään, tulevaisuus

Vihdoin helmikuun alussa 2020 saimme Kotoisin Oy:n yhtiöjärjestyksen muutokset kuntoon ja Finnveran takaaman alkurahoituksen/lainan järjestettyä yrityksellemme.

Erinäisten kuvioiden ja neuvotteluiden jälkeen 8.4.20 varmistui, että hoivakotimme rakennuttajana toimii Hoivatilat Oy, ja rakentajana AHS-Control Oy”